Kedves Látogató!

Sok szeretettel köszöntöm Önt Feldebrő község hivatalos honlapján!

Községünk Egertől 20 km-re, a Tarna völgyében, a Mátra lábánál, az Egri borvidék területén fekszik. A magyar embereknek Feldebrő nevének hallatán a páratlan szépségű Árpád kori templom, valamint a jellegzetesen hársvirágra emlékeztető illatú és ízű zamatos bor, a Debrői Hárslevelű jut eszébe.

Templomunk méltán egy európai kuriózum, mivel a honfoglalást követő évszázad történelmi viharaiban ? amikor még nem dőlt el végérvényesen, hogy a magyarság a nyugati, avagy a keleti kereszténységet választja ? olyan kegyhely épült, amely ötvözi a keleti és a nyugati keresztény építészet elemeit. A XI. században épült román stílusú templom és altemplom építtetője királyi rangú személyiség lehetett, talán maga Aba Sámuel, aki uralkodása előtt emeltette a templomot, majd halála után ide temették.

Igyekszünk polgáraink, vendégeink és a kor igényeit figyelembe véve, méltó módon megőrizni a múlt értékeit, óvjuk, ápoljuk hagyományainkat, ugyanakkor törekszünk a folyamatos megújulásra is.

Szolgáltató önkormányzatként szeretnénk a helyi lakosok tájékoztatását a lehető leghatékonyabbá, ügyintézését pedig a legegyszerűbbé tenni, hangsúlyozva ezzel is, hogy az önkormányzat a település polgáraiért van. A helyi lakosok részére közérdekű információk és szolgáltatások elérhetővé tételével erősíteni szeretnénk a polgármesteri hivatal ügyfélbarát és szolgáltató jellegét. A honlappal a polgárok számára egyszerűsíteni szeretnénk az információhoz jutást, könnyíteni szeretnénk az ügyintézést, továbbá törekszünk arra, hogy a jövőben is folyamatosan bővítsük a honlapon elérhető tájékoztatásokat.

Emellett ugyanilyen fontos szempont, hogy a községünk iránt érdeklődő, leendő vendégek számára is megmutassuk, mit kínál számukra településünk. Persze egy jól sikerült honlap csupán arra képes, hogy megcsillantson valamit a szépségből és ízelítőt adjon az élményekből, de nem pótolja a személyes látogatást, hiszen Feldebrő nagyszerű úti cél.

Remélem, hogy a virtuális találkozást hamarosan személyes is követi majd! Kívánjuk, hogy érezzék jól magukat nálunk, fedezzék fel a település és a környék látnivalóit, látogassák meg a Mátra és a Bükk nevezetességeit, gyógyfürdőit és ízleljék meg borvidékünk zamatos kincseit!

Jakab Ernő polgármester

 

Feldebrő Község Önkormányzata

Cím: 3352 Feldebrő, Kossuth Lajos út 31.
Telefonszám: + 36 36 / 580-012
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Jegyző: Kiszály Mária
Aljegyző: Kozma-Kékesi Gitta

 

 

ADÓÜGYEK ANYAKÖNYVI ÜGYEK IGAZOLÁSOK ÉS HATÓSÁGI BIZONYÍTVÁNYOK


KÚT LÉTESÍTÉSI, FENNMARADÁSI ÉS MEGSZÜNTETÉSI ENGEDÉLY

 


E-Ügyintézés

Az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő települések az E-önkormányzat portálon (korábbi nevén: Önkormányzati hivatali portál) keresztül biztosítják ügyfeleik számára az elektronikus ügyintézéshez szükséges szolgáltatásokat. A továbbiakban bemutatjuk a szolgáltatás általános elemeit, igénybevételének feltételeit.
Az E-önkormányzat portál elérhető az alábbi címek bármelyikén

https://eonkormanyzat.gov.hu
https://e-onkormanyzat.gov.hu
https://ohp.asp.lgov.hu
illetve az alábbi bannerre kattintva

Az E-önkormányzat portál működéséről részletes leírás található a TÁJÉKOZTATÓBAN. Az E-önkormányzat portál használatához csak böngészőprogramra és internet hozzáférésre van szükség, a portál és szolgáltatásai használata egyéb alkalmazás telepítését nem igényli. A böngésző beállításainál engedélyezni kell a felugró ablakok és a cookie-k (sütik) használatát.

Az E-önkormányzat portál bárki számára elérhető, egyes funkciók szabadon használhatók, más funkciók azonban bejelentkezéshez kötöttek.